Μονώσεις ταρατσών

Τηλέφωνο εξυπηρέτησης για όλη την Ελλάδα 

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης για όλη την Ελλάδα 

Νέα

Θερμομόνωση Κτιρίου, ότι χρειάζεται να ξέρεις για μόνωση

Θερμομόνωση Κτιρίου, ότι χρειάζεται να ξέρεις για μόνωση

Η Θερμοπρόσοψη απο τη Μονωτική Ελλάδος

Πολλοί από εσάς θα έχουν σκεφτεί να προσθέσουν θερμομόνωση στη κατοικία τους για καλύτερες κλιματικές συνθήκες εντός της οικίας τους αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε ένα διώροφο σπίτι χωρίς μόνωση παρατηρούνται απώλειες:

  • Από την ταράτσα περίπου 25% της συνολικής απώλειας.
  • Από τη τοιχοποιία περίπου 42%
  • Από τα κουφώματα αλουμινίου περίπου 21% (ανάλογα το πόσα έχουμε) Και από καμινάδες, εξαεριστήρες κλπ. 13%

Για να γίνει θερμομόνωση στους τοίχους ενός κτιρίου μετά το κτίσιμο δύο είναι οι τρόποι:

1)    Εξωτερικά

2)    Εσωτερικά

Εξωτερική θερμομόνωση

Το μονωτικό υλικό τοποθετείται με κόλλα στην εξωτερική πλευρά του τοίχου.

Στη συνέχεια πάνω σε αυτό τοποθετείται με κόλλα ένα πλέγμα οπλισμού και ακολουθεί η κάλυψη του πλέγματος με ειδικό επίχρισμα.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε και την θερμομόνωση του σκελετού, οι χώροι αργούν να θερμανθούν αλλά παραμένουν θερμοί για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την διακοπή της θέρμανσης και το κόστος κατασκευής είναι υψηλό.

Η εξωτερική θερμομόνωση αυξάνει την διάρκεια μεταβολής των συνθηκών θερμοκρασίας στους χώρους και γίνεται σε κατασκευές με συνεχή χρήση (κατοικίες, γραφεία κλπ.)

Η εξωτερική θερμομόνωση μπορεί να ανακαινίσει εξωτερικά  τις όψεις του σπιτιού. Ειδικά όταν υπάρχει φθορά λόγω παλαιότητας. Ρωγμές, κενά και όλου του είδους ατέλειες.

Προστατεύει τις προσόψεις από την έκθεσή τους σε ήλιο, βροχές και ακραίες θερμοκρασίες και αυξάνει την λειτουργική ζωή του σπιτιού

Η εξωτερική θερμομόνωση κοστίζει περισσότερο  από την εσωτερική λόγω των υλικών που πρέπει να αντέχουν τις καιρικές συνθήκες.

Παρέχει περισσότερη στεγάνωση.

Εσωτερική θερμομόνωση

Το μονωτικό υλικό τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά του τοίχου και προστατεύεται από κάποιο στέρεο δομικό υλικό (π.χ. γυψοσανίδα), που λειτουργεί όπως το εσωτερικό επίχρισμα.

Με τον τρόπο αυτό έχουμε μείωση του ωφέλιμου χώρου, μη θερμομόνωση του σκελετού, σύντομη θέρμανση και ψύξη των χώρων και πολύ χαμηλό κόστος.

Η εσωτερική θερμομόνωση γίνεται σε κατασκευές με περιοδική χρήση και απαίτηση γρήγορης θέρμανσης (π.χ. θέατρα, εκκλησίες, εξοχικές κατοικίες).

Κοστίζει πιο λίγο από την εξωτερική θερμομόνωση. Η εξωτερική θερμομόνωση απαιτεί ακριβά υλικά προστασίας λόγω των εξωτερικών συνθηκών

Δημοφιλέστερα

Κατηγορίες

Ετικέτες