Μονώσεις ταρατσών

Τηλέφωνο εξυπηρέτησης για όλη την Ελλάδα 

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης για όλη την Ελλάδα 

Νέα

Ρύσεις Αφρμόμπετόν σε Μόνωση Ταράτσας

Ρύσεις Αφρμόμπετόν σε Μόνωση Ταράτσας

2

Τι είναι το Αφρομπετόν;

Το αφρομπετόν ή ελαφρομπετόν είναι ένα κυψελωτό τσιμεντοκονίαμα το οποίο όταν στερεοποιηθεί παίρνει την μορφή αφρού, φυλακίζοντας άπειρες φυσαλίδες αέρα, οι οποίες δεν επιτρέπουν την μεταφορά ήχου και θερμοκρασίας.

Η σύνθεση του αφρομπετού ξεκινά με την ανάμιξη των πρώτων υλών δηλαδή τσιμέντο, ίνες πολυπροπυλενίου, αφρογόνο και νερό. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σε ειδική πρέσα ανάδευσης. Το μείγμα αναδεύεται στον κάδο της πρέσας και αποστέλλεται στην επιφάνεια της ταράτσας με μάνικα.

Η επιφάνεια που θα διαστρωθεί το αφρομπετόν θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη, απαιτείται καλός καθαρισμός όλης της επιφάνειας, ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων, να έχουν μετακινηθεί όλα τα αχρείαστα αντικείμενα, να έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές βάσεις οι θερμοσίφωνες και οι δεξαμενές.

Αφού διαστρωθεί το αφρομπετόν με ρύσεις τουλάχιστον 1,2%, αφήνεται να στεγνώσει και να πάρει τις τελικές μηχανικές αντοχές του. Μετά το πέρας 24 ωρών διακρίνεται εξαιρετική σκληρότητα, λεία και βατή επιφάνεια.

Με Θερμομόνωση αφρομπετόν έχουμε τα εξής πλεονεκτήματα στην μόνωση ταράτσας

  • Το αφρομπετόν έχει πολύ μικρό βάρος, μόλις 35 Kg ανά τετραγωνικό μέτρο σε πάχος 10 εκατοστών.
  • Το αφρομπετόν έχει πολύ καλές θερμομονωτικές & ηχομονωτικές ιδιότητες, καθώς μέσα στις ομοιόμορφες και απειράριθμες κυψελίδες του εγκλωβίζει ακίνητο αέρα.
  • Έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο.
  • Έχει πολύ μεγάλη αντοχή στη θερμότητα και είναι άκαυστο.

Η θερμομόνωση ταράτσας σε πολλές περιπτώσεις, έχει ιδιαιτερότητες που πρέπει να αντιμετωπίζονται απο συνεργεία έμπειρα στον τομέα αυτό. Συχνά συναντούμε προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνεται η επιλογή των υλικών αλλά η κακή χρήση αυτών. Τα περισσότερα υλικά στις μέρες μας είναι πιστοποιημένα και μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της Ελλάδας, όμως αυτό επιτυγχάνεται στο 100% μόνο όταν η μόνωση κατασκευάζεται απο εταιρεία με κατάρτηση στον τομέα της μόνωσης και εμπειρία στον χώρο.

Βάσιμες πληροφορίες για το αφρόμπετόν

Τεχνικές Προδιαγραφές
Πυκνότητα 300 kg/m3 έως 1600 kg/m3
Θερμική Αγωγιμότητα 0.10W/mK έως 0.66W/mK
Δύναμη Συμπίεσης 1 έως 60 Mpa
Ελαφρομπετον Βάρος 35 Kg / 1 τ.μ

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας.

Δημοφιλέστερα

Κατηγορίες

Ετικέτες